De 1e set verliep aanvankelijk gelijkopgaand  met licht voordeel voor de thuisploeg. Het duurde tot na  de 2de technische time out vooraleer Mendo de achterstand kon wegwerken. Bij de bezoekers zorgde een combinatie van puik verdedigings- en aanvalswerk, hoge opslagdruk en een ongelooflijke vechtlust ervoor dat de talrijk opgekomen supporters  konden genieten van hoogstaand volleybal. Het lot van de thuisploeg werd bezegeld met een prachtig killblock van Bob Douwen en Wouter Gysemans en de overwinning ging verdiend, zij het met het kleinste verschil,  naar Mendo Booischot. (8-6, 16-14 en 23-25)

Ook in de 2de set bleven de bezoekers geconcentreerd spelen en was het deze keer Zoersel dat op achtervolgen was aangewezen. De timing van spelverdeler Yannick Wyns was perfect en hij bracht zijn aanvallers perfect in stelling om te scoren of het blok van de tegenpartij te omzeilen. Zelfs de inbreng van Michiel Goossens, ex-Mendospeler, kon de pret niet bederven. Alles lukte bij de mannen van Mendo en binnen de kortste keren keek Zoersel tegen een 0-2 achterstand aan. (7-8, 13-16 en 18-25)

De thuisploeg bleef er echter in geloven en met resultaat!  Communicatiestoornissen, verlies van concentratie en een te hoge foutenlast zorgden er voor dat Mendo al direct tegen een 6-0 achterstand aankeek. Hun alom gekende vechtlust zorgde er echter voor dat ze weer konden aanklampen maar de inbreng van Yannick Claerman tilde de thuisploeg naar een hoger niveau.  Zoersel haalde de 3de set binnen met overtuigende 25-18 cijfers. (8-3, 16-13 en 25-18)

Set 4 was een kopie van de vorige maar dan in omgekeerde richting. Mendo zat direct goed in de wedstrijd en liep via 0-6 uit tot 3-8 bij de 1ste technische time-out. Wat niemand meer voor mogelijk hield gebeurde toch ….. Weer was het Yannick Claerman die het merendeel van de Zoerselse aanvallen tot een goed einde en zo ook de bordjes in evenwicht bracht.  (3-8, 14-16, 25-23)

In een felbevochten tie-break waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een goeie opslagreeks van Wouter Gysemans bracht Mendo op voorsprong maar Zoersel bleef aanklampen en kwam met voorsprong aan de 1ste technische time-out. Bij 13-11 leek het lot van Mendo bezegeld maar Bob Douwen bracht zijn ploeg langszij met enkele listige opslagballen en serveerde de set  gelijk uit. Mendo won de felbevochten tiebreak met 13-15 en ging naar huis met 2 welverdiende punten.    Mendo won de felbevochten tiebreak met 13-15 en ging naar huis met 2 welverdiende punten.  (mendo)